به گزارش قدس آنلاین ؛ آریا حجازی، در رابطه با وضعیت خودکشی استان خراسان رضوی اظهار کرد: رتبه خودکشی در ایران نسبت به آمارهایی که در کشورهای دیگر دنیا وجود دارد بسیار پایین است. این امر میتواند به دلیل اعتقادات مذهبی یا شرایط کلی حاکم بر جامعه باشد. براساس آمارهای بهدست آمده نرخ خودکشی در کشور تغییر چندانی نداشته است. درواقع در طول سالهای 95، 96 و 97 این نرخ آنچنان تغییر زیادی نکرده و میتوان اظهار کرد که شرایط اقتصادی در چند سال اخیر تأثیر زیادی بر گرایش افراد به خودکشی نداشته است.
وی افزود: به صورت کلی رتبه خراسان رضوی در زمینه خودکشی در مقایسه با دیگر استانها حد وسط آمار قرار دارد. درواقع از آنجا که اعلام رتبهبندی استانها در زمینه خودکشی ممنوع است، میتوان به صورت کلی اعلام کرد که خراسانرضوی از لحاظ آمار خودکشی رتبه میانه را دارد. نکته دیگر این است که استان، از لحاظ آماری رشد ناچیزی در خودکشی داشته است.
گناباد، شهری بدون خودکشی
حجازی در زمینه وضعیت آمار مربوط به خودکشی در شهرستانهای استان تشریح کرد: دیگر شهرستانهای استان از لحاظ آمار خودکشی تفاوت چشمگیری با یکدیگر ندارند. باید توجه داشت در مناطق محروم استان، میزان خودکشی بالاتر است، اما در شهرهایی چون گناباد آمار مربوط به خودکشی تقریبا صفر است. باید اذعان کرد در رابطه با علت آمار پایین خودکشی در برخی از شهرستانهای استان بررسیهای دقیقی انجام نشده است.
مرگ حتمی مردان در اقدام به خودکشی سه برابر زنان است
حجازی ادامه داد: معمولا اقدام به خودکشی در خانمها بسیار شایعتر بوده و فراوانی بالاتری دارد، اما خودکشی موفق غالبا در آقایان بیشتر است و مرگ آقایان دو تا سه برابر بیشتر است. البته خودکشی خانمها و افزایش تعداد آمار آنها بستگی به فصول و شرایط جامعه دارد که ممکن است تعداد خودکشی خانمها افزایش یابد. این شرایط در برخی از استانهای کشور متفاوت است درواقع به دلیل شرایط خاص فرهنگی، ممکن است آمار خودکشی به دلایلی در میان زنان بیشتر باشد، اما در خراسانرضوی به صورت نرم است و مرگ ناشی از خودکشی در میان مردان بیشتر از زنان است.
بیشترین خودکشی در ردههای سنی 30- 39 و 18-24 سال است
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان رضوی در رابطه با ردههای سنی افرادی که خودکشی کردهاند توضیح داد: معمولا میزان خودکشی در میان قشرهای جوانی که فرد قدرت حل مشکل را ندارد یا نمیتواند راه حلی برای مشکل خود به دست آورد بیشتر است و معمولا در سنین پایین در دورههای نوجوانی و ابتدای جوانی این اتفاق میافتد. درواقع بیشترین میزان خودکشی به صورت کلی در ردههای سنی 30- 39 سال و 18- 24 سال است.
وی تشریح کرد: معمولا در استان خراسان رضوی آمار عددی خودکشی شهر مشهد به لحاظ بار جمعیتی بالایی که دارد نسبت به دیگر شهرستانهای خراسانرضوی بیشتر است؛ چراکه غالب جمعیت استان در مشهد هستند.
حجازی با اشاره به افرادی که پیش از اقدام به خودکشی فیلم خود را در فضای مجازی پخش میکنند، اظهار کرد: متأسفانه به دلیل قوی شدن اطلاعرسانی، رفتار افرادی که پیش از اقدام به خودکشی فیلم خود را در شبکههای مجازی پخش میکنند مورد اقبال دیگر کسانی که قصد خودکشی دارند قرار گرفته و شرایطی را فراهم میکند تا افراد دیگری که قصد این کار را دارند دست به خودکشی با همان مدل خودکشیهای پخش شده در فضای مجازی بزنند.
روش آماری پزشکی قانونی در رابطه با میزان خودکشیها دقیق نیست
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اطلاعات کاملی در رابطه با طبقه اجتماعی، شرایط فرهنگی، شغلی و... افرادی که خودکشی کردهاند وجود دارد یا خیر توضیح داد: پزشکی قانونی برای به دست آوردن اطلاعات کامل این افراد ورودی نمیکند. درواقع باید توجه داشت که روش آمارگیری پزشکی قانونی در رابطه با خودکشی و اطلاعات مربوط به افراد خودکشیکننده روش دقیقی نیست.
بهداشت روانی در جامعه بهبود یابد
مدیرکل پزشکی قانونی خراسانرضوی در رابطه با مدل خودکشی خراسانیها ادامه داد: به صورت کلی برجستهترین مدل خودکشی در استان خراسانرضوی حلقآویز کردن است. نکتهای که باید بدان توجه کرد این است که خودکشی معمولا فردی دست به خودکشی میزند که به بنبست رسیده باشد و نشانگر ناتوانی فرد در به دست آوردن راهحلهای منطقی برای رفع مشکل خود است. بنابراین بایستی در زمینه بهداشت روان، کار زیادی برای جامعه انجام شود تا افراد بتوانند در وضعیت بحرانی و تنگناها شرایط را مدیریت کنند.
منبع : ایسنا
انتهای پیام
نظر شما